Jaké výhody můžete očekávat u domu typu bungalovu


Vybrali jste si ke svému bydlení novostavbu bungalovu obdélníka Enerdomy, tedy obdélníkového půdorysu? A víte, s čím tu můžete počítat a jaké výhody vám toto řešení přinese v porovnání s jinými typy staveb?

Všechno při ruce – až k vám zavítá návštěva a budete se bavit v obývacím pokoji u konferenčního stolku a někdo z vás odskočí připravit kávu a obložený talíř s chlebíčky, budete na sebe vidět, a pokud ne, tak alespoň slyšet. S tímto by byl problém u patrových staveb se schodištěm. V bungalovech máte všechno pěkně při ruce a nemůže se stát, že byste ztráceli přehled o tom, kdo se kde nachází. Byt v jednom patře je zkrátka pro takovéto situace vhodnější.

posezení u domu typu bungalovu

Útulnější bydlení – přízemní domy jsou také útulnější, využívá se toho například u rekreačních chat a u nemovitostí k pronájmu v přímořských letoviscích, kde se rekreanti cítí lépe, než v obřím hotelovém komplexu.

Útulnější pobyt na zahradě – příjemnější je i pobyt mimo dům, na zahradě, pokud tu sedíte pod pergolou nebo na zahradní terase přistavené k domu. Nízký dům vám totiž připadá podobně, jako stan, a v kempech se stanování vždy přibližuje ideálnímu způsobu bydlení, protože jste v přímém kontaktu s energií planety Země. Na lidskou psychiku také příznivěji působí nízká valbová střecha, možná i tím, že vám připomíná stanovou konstrukci.

trávník za domem

Slunná zahrada – když vám někdo představí slunný byt, vnímáte to jako bonus navíc, a slunné byty jdou také více na odbyt, protože Slunce nás zásobuje energií, a je vždy lepší jej zastínit žaluziemi, než jej nemít k dispozici vůbec, což jsou například případy oken orientovaných na sever. Na prosluněné zahradě se bude dobře dařit ovoci, zelenina i okrasným stromům a květinám, a to díky nízko položené střeše, která průniku slunečních paprsků brání jen minimálně, na rozdíl od vysokých dvoupodlažních objektů.